0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Pork Ribs

28 april 2016

Veckans grillkock:
Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kungskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter!

En mycket god och relativt snabb BBQ för helgen som veckodagen!

Pork Ribs - ca 6 personer
ca 2,5 kg revbenspjäll gärna från din lokala slaktare
Rökspån
1 dl äppelcidervinäger
1 dl god öl
5st vitlöksklyftor

Rub – Texas Rub
1 dl paprikapulver
1 dl salt
1 dl svartpeppar
1 msk cayennepeppar

Blanda alla ingredienser och mixa allt till ett fint pulver. Jag skulle säga att det räcker till cirka 2kg kött, sparas enkelt till fler BBQ tillfällen

*Om du har en silverfärgad hinna på baksidan av ribsen, dra bort den.
*Strö på och klappa lätt in ruben.
*Låt stå i 1-4 timmar i kylen.
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar av valfritt rökspån på glöden. Rökgrilla sedan ribsen med bensidan neråt i 2 timmar.
*Knacka en kall och gräv lite i landet.
*Vänd ribsen och grilla 1 timme till.
*Ta ut köttet och lägg i folie. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribsen. Slå in paketet och lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå ytterligare 1 timme.
*Drick upp det kvarvarande i ölburken.
*Ta ut ribsen ur paketet och lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden.
*Gör i ordning valfria tillbehör som en fräsch gurksallad, potatis, bönor eller varför inte lite pickles ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!!

Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild och inspirera på Grillkol.se

Grill hälsingar Andreas en glad amatör med smak för rött kött och malt

 

01
*Om du har en silverfärgad hinna på baksidan av ribsen, dra bort den.

02
*Strö på och klappa lätt in ruben.

03'
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar av valfritt rökspån på glöden. Rökgrilla sedan ribsen med bensidan neråt i 2 timmar.

05
04
*Ta ut köttet och lägg i folie. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribsen. Slå in paketet och lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå ytterligare 1 timme.

06
*Ta ut ribsen ur paketet och lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden.

07
*Gör i ordning valfria tillbehör som en fräsch gurksallad, potatis, bönor eller varför inte lite pickles ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!!


usercartcrossmenuchevron-down