0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Grillat aubergine!

19 januari 2017

Jag reser en del och jag har under mina år rest till Kina och Hong Kong lite mer än 15 gånger. En kväll när vi satt på en liten restaurang en sen natt efter nattklubben stängt så blev det den asiatiska motsvarigheten till nattamat.

Grillat aubergine och grillade ostron. Idag tänkte jag berätta om hur jag grillar aubergine vilket är fantastiskt gott. Det går bra att äta ensamt och som tillbehör till annat.

Du behöver följande:
Olivolja ca 1 dl
Spansk peppar eller chili av valfri styrka.
En stor aubergine
1-2 vitlöksklyftor
Salt ca 2 krm

Tänd upp grillen med grillkol endast. försök ställa in grillen på 150-200 grader. När grillen är tänd går jag in och börjar. Se till att du har kol på en sida för idag grillar vi indirekt.

Jag själv är lite mesig så jag köper en mild gul chili. jag hackar upp den fint i små små bitar, vitlöken skalar jag och pressar och så blandar jag med ca 2 krm salt och lägger allt detta i olivoljan. Saltet får anpassas efter storlek på auberginen.

Dela auberginen på mitten på längden och snitta sedan skåror i den. Skär inte igenom utan skär så du nåt nästan igenom bara, i mitten vinklar jag kniven och skär ut några remsor så det blir små skåror. Pressa ner kanterna som på bilden och häll på röran. peta gärna ner lite chili och vitlök i skårorna.

Ta med din aubergine ut och lägg den på gallret på den sidan som du inte har glöd. Lägg på locket på grillen och låt dom ligga där inne och gotta sig i ca 30 minuter. Kolla till dom och peta lite, flytta över dom till glöddelen så dom får lite grillyta och se till at det svarta är neråt hela tiden. Efter några minuter över glöden så flytta tillbaka dem indirekt och låt dem ligga tills de är klara.

Hur vet man när dom är klara då?

Jo, när du kan gå ut med en gaffel och få tag i köttet så det faller isär, då är det klart. Tänk på att dom är sladdriga så det är bra att ha en stekspade eller två när du lyfter av dom.

Detta går väldigt bra att servera som det är i sig självt som en vegetarisk rätt eller som en sidorätt. Det passar väldigt bra till lamm tycker jag personligt. Men se till att försöka köpa ekologiskt lamm, så du vet att det är bra kött du får i dig!

Smaklig måltid! / Kullberg

01_Aubergine 02_Aubergine 03_Aubergine 04_Aubergine 05_Aubergine


usercartcrossmenuchevron-down