Veckans grillkock:
Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM
samt 1 NM och andra event. Vi vann SM 2013 och blev det bästa svenska lag i VM förra året!
Grillade laxrullar
Laxsida ca 600-700g
Paprikapulver
Dill
Citron
Chilipeppar
Salt
Peppar
*Börja med att skär bort slagsidan av laxen men spara skinnet.(som på bilden)
*Skär längs med under laxen men spar ca 1cm så skinnet sitter kvar på laxen.
*Lägg skinnet runt laxen och rulla in den i plastfilm.
*Låt stå i kylen 1-2 timmar.
*Rulla in rulle i folie.
*Baka av på grillen på ca 110grader tills laxen blir ca 35 innetemperatur.
*Här röker jag samtidigt räkor och bakar av laxen.
*När laxen kommit upp i temperatur så låt den bli kall.
*Skär upp den i ca 2-3cm skivor.
*Grilla mönster samtidigt som du glazar på den med en BBQ glaze som du kan smaka upp med lite citron.
*När laxen kommit upp i ca 42-45grader så servera den. Här serveras den med ett grönsaks knyte rökta räkor samt en rökt aioli.
*Vill man göra en rökt aioli är det bara att röka matolja i ca 2-3tim och kyl ner. Sen slå en aioli på den.
Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild, Glada grillhälsningar Staffan!
*Börja med att skär bort slagsidan av laxen men spara skinnet.(som på bilden)
*Skär längs med under laxen men spar ca 1cm så skinnet sitter kvar på laxen.
*Lägg skinnet runt laxen och rulla in den i plastfilm.
*Låt stå i kylen 1-2 timmar.
*Rulla in rulle i folie.
*Baka av på grillen på ca 110grader tills laxen blir ca 35 innetemperatur.
*Här röker jag samtidigt räkor och bakar av laxen.
*När laxen kommit upp i temperatur så låt den bli kall.
*Skär upp den i ca 2-3cm skivor.
*Grilla mönster samtidigt som du glazar på den med en BBQ glaze som du kan smaka upp med lite citron.
*När laxen kommit upp i ca 42-45grader så servera den. Här serveras den med ett grönsaks knyte rökta räkor samt en rökt aioli.
*Vill man göra en rökt aioli är det bara att röka matolja i ca 2-3tim och kyl ner. Sen slå en aioli på den.
Skogens grillbriketter ger dig en jämn och ren glödbädd med lång brinntid.
165,00 kr
Biokol laddat med stenmjöl, alger och grönkompost. För dig som vill ha en näringsrik, klimatpositiv och självgående planteringsjord.
245,00 kr
Återförslutningsbar premium marinad påse. Fungerar även utmärkt som vanlig fryspåse. 80st i förpackningen.
BPA free.
160,00 kr
Exklusivt 3-delars set. Helgjutet rostfritt stål i mattborstad finish. Setet består av gaffel, tång och grillspade.
395,00 kr
Extra bred och stark aluminiumfolie. 45 cm bred och 30 m lång.
160,00 kr
Innehåller komplett paket med förbrukningsvaror för grillning från start till mål.
160,00 kr
Praktisk engångsgrill med stativ så att den slipper stå direkt på marken. Storlek 25,5 x 31,5 x 5,5 cm
165,00 kr
Grilla med färdiga portionspåsar och slipp dammet från kolen. Färdiga påsar att lägga direkt på grillen och tänd på. Ingen tändvätska behövs.
165,00 kr
Weibulls Planteringsjord är anpassad för utomhusbruk. Varje säck innehåller 40 L jord.
185,00 kr
Med Skogens rökspån får du en härlig rökt arom på den grillade maten.
165,00 kr
Tänd grillen/spisen/eldstaden enkelt och miljövänligt med Skogens träull.
165,00 kr