Här kommer ett hett tips på en fantastisk sallad som passar utmärkt till sommarens alla grillmiddagar. En smakexplosion som förhöjer smakerna på köttet. Förutom att den tillagas snabbt passar den lika bra som huvudrätt tillsammans med en flapsteak eller som tillbehör tillsammans med potatis och grillad tonfisk!
För 4 personer
250 g körsbärstomater
En påse mixsallad
1/2 fint skuren rödlök
200 g gorgonzola
2 st grillade majskolvar
1 tsk olivolja
Crema di Balsamico
Gremolata:
1/2 kruka basilika
1/2 kruka persilja
1 finriven vitlöksklyfta
Finrivet skal av 1 citron
1 1/2 dl olivolja
Salt och peppar
Börja med att grilla majsen.
Förbered gremolatan. Finhacka basilikan och persiljan och ha ner i en skål. Riv vitlök och citroncest fint och blanda ner med örterna och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan ut salladen på ett stort fat. Dela tomaterna på hälften och skiva rödlöken tunt och lägg på. Skär av majsen från den grillade majskolven och lägg på salladen tillsammans med gorgonzolan. Ha på gremolatan på salladen och ringla över balsamico efter tyckte och smak.
Servera en grillad flapsteak!