0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Hur du bygger en "snake" för low&slow BBQ!

7 december 2016

Idag blir det en kort blogg. Jag ska lära er hur man bygger en snake.

Det är som det låter, en orm. Det är en perfekt metod för att hålla en jämn temperatur långe. Perfekt när man kör low&slow som jag gör en del. Vi kör idag på en vanlig klotgrill som är väl använd. Den här läcker lite värme men det gör inget när man kör en snake. Allt går att ställa.

Börja med att ta fram en påse briketter från Skogens och lite rökflis. Jag använder både chunks och flis på men idag bara chunks.
Börja med att placera briketter kloss an i en 30 cm lång rad längs kanten. Placera sedan en rad ovanpå så de hamnar omlott. Nu har du en liten snake som håller 100 grader i drygt 3 timmar.
För att höja temperaturen till 125 grader så kör du en rad ytterligare och denna kan du placera stående längs botten och första raden. Sen hänger såklart en del på hur man ställer in spjällen.
Jag placerar alltid chunks och flis överst och i början.
Ta 6-7 briketter och tänd upp dessa. När de är i full fräs så häller du på dem så de lägger sig kloss an på ena sidan. Jag kör alltid min snake från höger till vänster. Fått för mig att det är bäst. Se till att de brinnande briketterna veklingen kommer i kontakt med de som du byggt snake med.

Grill on! / Johan

grillsnake


usercartcrossmenuchevron-down