0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Fast BBQ

22 juni 2016

Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kunskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter!

Ibland har man lite för bråttom för "low & slow" som när man kommer hem från arbetet 16:00 och fotbollen börjar 18:00 men det finns alternativ

Fast BBQ
1kg grillvänligt nötkött med gott insprängt fett
Salt och svartpeppar
Hickory rökträ

1. Salta och peppra köttet på båda sidor, klappa lätt in kryddorna i köttet. Lägg på torrmarinering i kylskåpet 1-2 timmar om du har tid! Tänkt på att ta ut köttet i god tid före grillning så det blir rumstempererat.
2. Gör iordning din grill för 2 zonsgrillning (direkt och indirekt grillning) om du har den möjligheten på din grill, annars får du möblera om eftersom! Placera köttet på indirekt värme 110-135 grader grader och släng på en näve rökspån. Grilla tills innertemperaturen är 45 grader.
3. Knäck en kall.
4. Nu är det dags att ge köttet lite färg. Grilla köttet på direkt grillning snabbt och hett tills innertemperaturen är 55-60 grader (ungefär medium rare) Well done och du är ute! Avnjut till valfri sides i mitt vall rostad sötpotatis med parmesan ost. Gött!

Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild, Glada grillhälsningar Andreas!

01
1. Salta och peppra köttet på båda sidor, klappa lätt in kryddorna i köttet. Lägg på torrmarinering i kylskåpet 1-2 timmar om du har tid! Tänkt på att ta ut köttet i god tid före grillning så det blir rumstempererat.
2. Gör iordning din grill för 2 zonsgrillning (direkt och indirekt grillning) om du har den möjligheten på din grill, annars får du möblera om eftersom! Placera köttet på indirekt värme 110-135 grader grader och släng på en näve rökspån. Grilla tills innertemperaturen är 45 grader.

JAG

02

03
3. Knäck en kall.

04
4. Nu är det dags att ge köttet lite färg. Grilla köttet på direkt grillning snabbt och hett tills innertemperaturen är 55-60 grader (ungefär medium rare) Well done och du är ute!

05
Avnjut till valfri sides i mitt vall rostad sötpotatis med parmesan ost. Gött!

06


usercartcrossmenuchevron-down