Staffan Rosvall jobbar som kock på Högbobruks hotell. Har ett stort grillintresse och tävlar inom det. Vart med i 3 SM och 2 VM samt 1 NM och andra event. Vunnit SM 2016 och 2013 och blev det bästa svenska lag i VM förra året!
BBQ Fatty eller Bacon explosion
500g blandfärs/fläskfärs
2msk paprika pulver
2 klyftor vitlök
3 msk vittvin
2 tsk salt
1/2-1 finhackad chili
1 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk mixad fänkålsfrön
1 tsk basilika
2 pkt bacon
3-4 sorters ost
BBQ sås
Hickory rökträ
1. Blanda kryddorna och riv ner vitlöken och vinet med färsen och låt stå i 1 tim i kylen.
2. Riv osten eller smula ner den i en bunke. Jag använde fetaost, cheddarost, parmesan, prästost.
3. Fläta bacon till en matta på en bit plastfilm.
4. Lägg ut färsen på baconmattan. Lämna 1cm runt om.
5. Lägg osten i en sträng i mitten. Eller vad du vill fylla den med. Knaperstekt bacon eller någon god skinka m.m.
6. Rulla ihop allt och använd plastfilmen att forma rullen. Låt stå i kylen i ca 1tim och dra till sig.
7. Förbered grillen för indirekt grillning ca 100-120 grader. Jag använde hickory chunks.
8. Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Lägga köttet på grillen.
9. Sätt i temperatur sticken i mitten. Ställ in den på 65 grader. Jag rökte min i 1.5 tim sen fick den gå klart i ca 30-40 min.
10. När den är klar i innetemperatur så pensla den med BBQ sås och höj grillen till direkt grillning.
11. När det har blivit en bra karamelliserad yta så låt rullen vila i 10-15 min innan du skär upp.
12. Skär upp rullen och servera den med hemslagen Bearnaisesås och örtrostad potatis, grillad grönsaker.
En riktigt god BBQ rätt! Som kan avnjutas i soffan framför fotbolls EM
Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild, Glada grillhälsningar Staffan!
1. Blanda kryddorna och riv ner vitlöken och vinet med färsen och låt stå i 1 tim i kylen.
2. Riv osten eller smula ner den i en bunke. Jag använde fetaost, cheddarost, parmesan, prästost.
3. Fläta bacon till en matta på en bit plastfilm.
4. Lägg ut färsen på baconmattan. Lämna 1cm runt om.
5. Lägg osten i en sträng i mitten. Eller vad du vill fylla den med. Knaperstekt bacon eller någon god skinka m.m.
6. Rulla ihop allt och använd plastfilmen att forma rullen. Låt stå i kylen i ca 1tim och dra till sig.
7. Förbered grillen för indirekt grillning ca 100-120 grader. Jag använde hickory chunks.
8. Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Lägga köttet på grillen.
9. Sätt i temperatur sticken i mitten. Ställ in den på 65 grader. Jag rökte min i 1.5 tim sen fick den gå klart i ca 30-40 min.
10. När den är klar i innetemperatur så pensla den med BBQ sås och höj grillen till direkt grillning.
11. När det har blivit en bra karamelliserad yta så låt rullen vila i 10-15 min innan du skär upp.
12. Skär upp rullen och servera den med hemslagen Bearnaisesås och örtrostad potatis, grillad grönsaker.
Skogens grillbriketter ger dig en jämn och ren glödbädd med lång brinntid.
165,00 kr
Biokol laddat med stenmjöl, alger och grönkompost. För dig som vill ha en näringsrik, klimatpositiv och självgående planteringsjord.
245,00 kr
Återförslutningsbar premium marinad påse. Fungerar även utmärkt som vanlig fryspåse. 80st i förpackningen.
BPA free.
160,00 kr
Exklusivt 3-delars set. Helgjutet rostfritt stål i mattborstad finish. Setet består av gaffel, tång och grillspade.
395,00 kr
Extra bred och stark aluminiumfolie. 45 cm bred och 30 m lång.
160,00 kr
Innehåller komplett paket med förbrukningsvaror för grillning från start till mål.
160,00 kr
Praktisk engångsgrill med stativ så att den slipper stå direkt på marken. Storlek 25,5 x 31,5 x 5,5 cm
165,00 kr
Grilla med färdiga portionspåsar och slipp dammet från kolen. Färdiga påsar att lägga direkt på grillen och tänd på. Ingen tändvätska behövs.
165,00 kr
Weibulls Planteringsjord är anpassad för utomhusbruk. Varje säck innehåller 40 L jord.
185,00 kr
Med Skogens rökspån får du en härlig rökt arom på den grillade maten.
165,00 kr
Tänd grillen/spisen/eldstaden enkelt och miljövänligt med Skogens träull.
165,00 kr