Veckans grillkock:
Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kungskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter!
En mycket god och relativt snabb BBQ för helgen som veckodagen!
Pork Ribs - ca 6 personer
ca 2,5 kg revbenspjäll gärna från din lokala slaktare
Rökspån
1 dl äppelcidervinäger
1 dl god öl
5st vitlöksklyftor
Rub – Texas Rub
1 dl paprikapulver
1 dl salt
1 dl svartpeppar
1 msk cayennepeppar
Blanda alla ingredienser och mixa allt till ett fint pulver. Jag skulle säga att det räcker till cirka 2kg kött, sparas enkelt till fler BBQ tillfällen
*Om du har en silverfärgad hinna på baksidan av ribsen, dra bort den.
*Strö på och klappa lätt in ruben.
*Låt stå i 1-4 timmar i kylen.
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar av valfritt rökspån på glöden. Rökgrilla sedan ribsen med bensidan neråt i 2 timmar.
*Knacka en kall och gräv lite i landet.
*Vänd ribsen och grilla 1 timme till.
*Ta ut köttet och lägg i folie. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribsen. Slå in paketet och lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå ytterligare 1 timme.
*Drick upp det kvarvarande i ölburken.
*Ta ut ribsen ur paketet och lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden.
*Gör i ordning valfria tillbehör som en fräsch gurksallad, potatis, bönor eller varför inte lite pickles ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!!
Tagga gärna era resultat med #skogensgrillbild och inspirera på Grillkol.se
Grill hälsingar Andreas en glad amatör med smak för rött kött och malt
*Om du har en silverfärgad hinna på baksidan av ribsen, dra bort den.
*Strö på och klappa lätt in ruben.
'
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar av valfritt rökspån på glöden. Rökgrilla sedan ribsen med bensidan neråt i 2 timmar.
*Ta ut köttet och lägg i folie. Blanda vinäger, öl och halvmosade vitlöksklyftor och häll över ribsen. Slå in paketet och lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå ytterligare 1 timme.
*Ta ut ribsen ur paketet och lägg tillbaka direkt på gallret 30 minuter till. Vänd efter halva tiden.
*Gör i ordning valfria tillbehör som en fräsch gurksallad, potatis, bönor eller varför inte lite pickles ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!!
Skogens grillbriketter ger dig en jämn och ren glödbädd med lång brinntid.
165,00 kr
Biokol laddat med stenmjöl, alger och grönkompost. För dig som vill ha en näringsrik, klimatpositiv och självgående planteringsjord.
245,00 kr
Återförslutningsbar premium marinad påse. Fungerar även utmärkt som vanlig fryspåse. 80st i förpackningen.
BPA free.
160,00 kr
Exklusivt 3-delars set. Helgjutet rostfritt stål i mattborstad finish. Setet består av gaffel, tång och grillspade.
395,00 kr
Extra bred och stark aluminiumfolie. 45 cm bred och 30 m lång.
160,00 kr
Innehåller komplett paket med förbrukningsvaror för grillning från start till mål.
160,00 kr
Praktisk engångsgrill med stativ så att den slipper stå direkt på marken. Storlek 25,5 x 31,5 x 5,5 cm
165,00 kr
Grilla med färdiga portionspåsar och slipp dammet från kolen. Färdiga påsar att lägga direkt på grillen och tänd på. Ingen tändvätska behövs.
165,00 kr
Weibulls Planteringsjord är anpassad för utomhusbruk. Varje säck innehåller 40 L jord.
185,00 kr
Med Skogens rökspån får du en härlig rökt arom på den grillade maten.
165,00 kr
Tänd grillen/spisen/eldstaden enkelt och miljövänligt med Skogens träull.
165,00 kr