Veckans grillkock:
Andreas en BBQ nybörjare med mer passion än kunskap, men skam den som ger sig! Mer BBQ och mindre Öl så sitter det snart nog. Hoppas kunna inspirera till fler BBQ nybörjar aspiranter!
Sliced pork BBQ sandwich
ca 1,2kg lycklig fläskkarré
Rökspån
2 dl äpplejuice
Rub - Magic dust
1 dl paprikapulver
½ dl salt
½ dl spiskummin
2 msk finmald svartpeppar
½ dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
½ dl strösocker
Blanda alla ingredienser och mixa allt till ett fint pulver. Jag skulle säga att det räcker till cirka 3kg kött, sparas enkelt till fler BBQ tillfällen
Slaw – 6 personer
½ vitkålshuvud
½ rödkålshuvud
4 morötter
1 knippa bladpersilja
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2msk grovkorning dijonsenap
2msk äppelcidervinäger
salt och peppar
Riv ner vitkål, rödkpål och morätter i en bunke. Häll i finhackad persilja. Rör ihop majonnäs, senap och vinäger. Blanda ner i bunken med grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
*Trimma bort eventuell fettkappa
*Strö på och klappa lätt in ruben
*Låt stå i 1-4 timmar i kylen
*Förbered grillen för indirekt grillning bra temp mellan 110-120 grader.
*Släng på ett par nävar rökspån av äpple på glöden och ställ en liten kopp med vatten under där köttet ska ligga. Lägg på köttet och stäng locket. Rökrilla sedan tills innertemperaturen är 70 grader (3-4 timmar).
*Ta en bira och sätt dig på en brassestol.
*Ta ut köttet och lägg i folie. Häll över 2dl äppeljuice och slå in i folien. Lägg tillbaka i grillen på indirekt värme och låt stå tills innertemperaturen är 80 grader (2-3 timmar).
*Ta en till bira och sätt dig och njut av doften från grillen!
*Låt sedan köttet vila i 30 minuter. Medans du väntar gör i ordning valfria tillbehör som slaw, pickles, lök, friterade lök ringar eller riven pepparrot. Se förslag på slaw ovan.
*Häll av juicen skär upp köttet och gör i ordning din BBQ sandwich öppna en bira, ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!
Kom ihåg att tagga era resultat med #skogensgrillbild
Grill hälsingar Andreas en glad amatör med smak för rött kött och malt
*Trimma bort eventuell fettkappa
*Strö på och klappa lätt in ruben
*Förbered grillen för indirekt grillning
*Släng på ett par nävar rökspån av äpple på glöden
Lägg på köttet och stäng locket. Rökrilla sedan tills innertemperaturen är 70 grader (3-4 timmar).
*Låt sedan köttet vila i 30 minuter. Medans du väntar gör i ordning valfria tillbehör som slaw, pickles, lök, friterade lök ringar eller riven pepparrot.
*Häll av juicen skär upp köttet och gör i ordning din BBQ sandwich öppna en bira, ring polarna och njut! Oavsett resultatet så kommer arbetsinsatsen göra att den smakar som himmel och jord!
Skogens grillbriketter ger dig en jämn och ren glödbädd med lång brinntid.
165,00 kr
Biokol laddat med stenmjöl, alger och grönkompost. För dig som vill ha en näringsrik, klimatpositiv och självgående planteringsjord.
245,00 kr
Återförslutningsbar premium marinad påse. Fungerar även utmärkt som vanlig fryspåse. 80st i förpackningen.
BPA free.
160,00 kr
Exklusivt 3-delars set. Helgjutet rostfritt stål i mattborstad finish. Setet består av gaffel, tång och grillspade.
395,00 kr
Extra bred och stark aluminiumfolie. 45 cm bred och 30 m lång.
160,00 kr
Innehåller komplett paket med förbrukningsvaror för grillning från start till mål.
160,00 kr
Praktisk engångsgrill med stativ så att den slipper stå direkt på marken. Storlek 25,5 x 31,5 x 5,5 cm
165,00 kr
Grilla med färdiga portionspåsar och slipp dammet från kolen. Färdiga påsar att lägga direkt på grillen och tänd på. Ingen tändvätska behövs.
165,00 kr
Weibulls Planteringsjord är anpassad för utomhusbruk. Varje säck innehåller 40 L jord.
185,00 kr
Med Skogens rökspån får du en härlig rökt arom på den grillade maten.
165,00 kr
Tänd grillen/spisen/eldstaden enkelt och miljövänligt med Skogens träull.
165,00 kr