0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Hel grillad Entrecote med Staffan Rosvall

11 april 2016

Hel grillad Entrecote

Beef rub
3 msk Paprikapulver
1 tsk Chayenne
1 msk Vitlökspulver
1 msk Senapspulver
1 msk Lökpulver
2 tsk Koriander
1 msk Svartpeppar
1 msk salt

Mixa allt till pulver.

*Pensla med hälften chiratcha/olja
*Strö på ruben
*Låt stå i en timme
*Förbered grillen med lite hickory/äpple chunks. Bra temp mellan 110-130 grader.
*Lägg på köttet. Spraya var 15-20min med 1/3 äpplejuice 1/3 vatten 1/3äppelcider vinäger
*När köttet är ca 55-58grader så låt vila i 20 min.
*Höj grillen för direkt grillning.
*Grilla på köttet så det blir grillat runt om.
*Skär upp och salta på köttet
*Servera

Kom ihåg att tagga era resultat med #skogensgrillbild

Grill hälsingar Staffan Rosvall! VM, NM & SM deltagare med SM vinst 2013

01

1. Startar grillen

02

2. Köttet på med ett vattenbad, avrinnings bläck. Det som droppar ner används att pensla köttet.

03

3. Tog ut köttet vid 54 grader så vilade det upp sig till 57 grader.

04

4. Grilla runt köttet.

05

5. Serverar med en paprika/kål sallad samt ett vitlökssmör.


usercartcrossmenuchevron-down