0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Gorgonzolasallad med grillad majs

7 augusti 2024
Tre tallrikar på ett bord. En tom tallrik, en tallrik med färsk postatis och en tallrik med sallad gjord på grillad majs och gorgonzola.

Här kommer ett hett tips på en fantastisk sallad som passar utmärkt till sommarens alla grillmiddagar. En smakexplosion som förhöjer smakerna på köttet. Förutom att den tillagas snabbt passar den lika bra som huvudrätt tillsammans med en flapsteak eller som tillbehör tillsammans med potatis och grillad tonfisk!

Ingredienser:

För 4 personer

250 g körsbärstomater

En påse mixsallad

1/2 fint skuren rödlök

200 g gorgonzola

2 st grillade majskolvar

1 tsk olivolja

Crema di Balsamico

Gremolata:

1/2 kruka basilika

1/2 kruka persilja

1 finriven vitlöksklyfta

Finrivet skal av 1  citron

1 1/2 dl olivolja

Salt och peppar

Gör så här:

Börja med att grilla majsen.

Förbered gremolatan. Finhacka basilikan och persiljan och ha ner i en skål. Riv vitlök och citroncest fint och blanda ner med örterna och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Lägg sedan ut salladen på ett stort fat. Dela tomaterna på hälften och skiva rödlöken tunt och lägg på. Skär av majsen från den grillade majskolven och lägg på salladen tillsammans med gorgonzolan. Ha på gremolatan på salladen och ringla över balsamico efter tyckte och smak.

Servera en grillad flapsteak!


usercartcrossmenuchevron-down