0
0,00 kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Login/konto
Varukorg
Login/konto
Meny

Coleslaw, BBQ Ribs & Coleslaw!

14 juli 2017

Vi ska idag göra coleslaw, en klassisk tillbehörsrätt och jag gör en speciell coleslaw, som jag gör på grillen faktiskt.

Du behöver följande

1 DL Majonäs
1 DL Cream Fresh
1 DL Ananasjuice (koncentrerad)
2 msk dijonsenap
1 Kilo vitkål
0,5 Kilo morötter
1 msk salt
1 msk pressad citron

Recept 1 - Coleslaw

Riv vitkål och morötter eller strimla det fint. Jag använder en maskin för detta. Lägg sedan allt i en skål med vatten tills grillen är tänd. Tänd upp grillen med kol indirekt och när du har full glöd så lägger du all kol och morötter, mixa upp allt på en grillbricka, en sån aluminiumform med hål i som finns i webshoppen. Lägg på lite rökflis på glöden och stäng locket. efter tio minuter så öppnar du och mixar allt så det som ligger övers blandas runt. Gör sedan om processen, på med lite rökflis och rök i tio minuter till. Plocka av allt och lägg i en skål och blanda upp alla övriga ingredienser. Det blir bäst om den står över natten men det går lika bra att äta direkt. Grymt gott tillbehör.

Recept 2 - BBQ Ribs med Coleslaw

Vi fick ett sug efter ribs och då är det bara att grilla ribs, för köpa färdigt händer inte.
1. Börja med att skaffa riktigt snygga kamben, inte som dom på bilden för jag fick en leverans från Johan i Hallen som inte var någon höjdare.
2. Börja med att dra av membranet på baksidan, det är en tunn hinna som lättast tas bort med baksidan av en gaffel eller en trubbig kniv. Peta in och dra loss.
3. Sedan så täcker jag benen i senap. Jag använder idag slotts original senap för att det var det jag hade hemma.
4. Rubben idag är väldigt enkel. Jag kör salt peppar och lite grillkrydda. säg uppdelning 40/40 med salt och peppar och 20 grillkrydda så får ni ungefärliga proportioner.
5. Ribbsen ska vila, helst ett dygn men det går bra med en timma eller två också. Jag lindar dom i plastfolie och lägger dom i kylen.
6. Jag tänder upp grillen med briketter och tänder bara 6 briketter i min tunna idag. Jag placerar dom på en rad med andra briketter, då blir det som en stubin så att man får en lägre temperatur och en längre brinntid. Så drygt 4 timmar ska dessa köras. 7. Första timman kör vi med rök och då blir det äppleflis från skogens så klart. temperaturen på rillen bör ligga på 100-120 grader.
8. Jag lägger på ribben indirekt och låter dom gå i röken i 90 minuter idag.

Efter 90 minuter så plockar jag av revbenen och lägger dom i folie. Jag häller på en skvätt cola idag och sedan packar jag in dom och låter dom ligga indirekt i drygt 2 timmar till. När jag plockar av dom så låter jag dom ligga utan att öppna folien i ca 20 minuter.

Trevlig helg - Johan! 


usercartcrossmenuchevron-down